Jeg betyr noe – ikke bare for deg som eier meg, men som en del av løsningen til en bedre måte å bruke våre ressurser på. Hver gang jeg settes inn igjen i omløp sparer jeg miljøet. Jeg er sirkulær økonomi – en bærekraftig og økonomisk levedyktig løsning.

Jeg er et prakteksemplar på et sirkulært produkt, utviklet av Miljø Norge. Jeg er et resultat av at noen så potensialet i en bitteliten avfallsfraksjon, skalerte stort nok og kommersialiserte ideen. For å fortsette å lykkes med slike ideer må vi skape verdi for alle i verdikjeden. Fra deg som forbruker, våre oppstrømsaktører som samler inn (Stena Recycling, Norsk Gjenvinning, Ragn Sells, Franzefoss) og oppstrømsaktører (butikker og forhandlere) som velger å erstatte butikkhyllene og sortimentet sitt med ombrukte varer. Først da blir jeg og andre ideer levedyktige. Først da vil vi redusere og forbedre måten vi bruker våre ressurser.

Det er vel ingen som anser brusflasker som avfall?

De tomme flaskene er ikke avfall, men en ressurs som havner tilbake i kretsløpet. Flaskene får nytt liv. Resultatet er at vi sparer og bruker våre ressurser bedre. Det samme gjelder brannslukkere. Før ble de ansett som avfall, men nå er de en ressurs som også kan få nytt liv.

200 000 slukkere finner ikke veien

Vår hypotese er at hele 200 000 brannslukkere finner ikke veien og mister muligheten til å få et nytt liv. Dette er store mørketall som du kan være med å påvirke positivt ved å ta en titt på slukkeren din hjemme og på hytta. Kanskje har du stuet en eller flere bort i kjeller, bod og garasje? Ved å returnere den til nærmeste gjenvinningsstasjon bidrar du til å spare miljøet for 38kg CO2 og uttak av 4kg jomfruelig stål.

For når sjekket du slukkern din sist, sånn egentlig?